Hlavní obsah

Patnáctiletá studentka zbila svého učitele tyčí na záclony

Právo, nek, sw, DPA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Svérázně se rozhodla vyrovnat si účty s učitelem patnáctiletá studentka gymnázia v pařížském předměstí Créteil - napadla ho kovovou tyčí na záclony a způsobila mu zranění na krku, která si kantor musel nechat ošetřit v nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Nepochybně šlo o pomstu,“ potvrdili francouzským médiím svědkové události. Naráželi tím na fakt, že zmíněný profesor podal na studentku trestní oznámení za urážky, kvůli nimž vedení školy dívku navíc vyloučilo na jeden týden ze studia.

Studentka, která se před útokem vyzbrojila také nůžkami, skončila v cele předběžného zadržení a bude trestně stíhána.

Mlátili tělocvikářku

Podobně otřesný případ vyplul na veřejnost i v Rusku - žáci deváté třídy ve městě Šelechov u sibiřského Irkutsku pravidelně bili svoji třiasedmdesátiletou učitelku tělocviku.

Stará dáma, která ve škole učila 53 let, podle ruských médií kvůli silné skleróze trpí výpadky paměti. Do školy se tak vracela, aniž tušila, jaké martyrium ji opět čeká.

Brutální chování patnáctiletých dětí tak vyšlo najevo až poté, co útočníci umístili jimi natočené sekvence bití tělocvikářky na Youtube. Na záběrech do ní kopou a smýkají jí po zemi. Policii následně zalarmovala učitelčina dcera.

„To jsem já?“ pozastavila se později učitelka při promítání videozáznamů. „Něco takového ty děti nemohly udělat,“ řekla a propukla v pláč.

Místní policisté už identifikovali čtyři podezřelé, napsala ve čtvrtek agentura RIA Novosti. Vyšetřování přitom ukázalo další šokující okolnost – že totiž ostatní učitelé i ředitelka o násilí věděli, ale tutlali je kvůli „pověsti školy“.

Reklama

Výběr článků

Načítám