Hlavní obsah

Žáci na Sibiři pravidelně bili svou 73letou učitelku

Moskva

Rozruch v Rusku vzbudil případ z jedné školy u Irkutska na Sibiři, kde žáci deváté třídy celé měsíce bili svou stařičkou učitelku tělocviku. Třiasedmdesátiletá žena si nestěžovala, případ upoutal zájem úřadů až dlouho poté, co sami žáci zveřejnili na internetu brutální záběry.

Článek

"O otřesném příběhu se nikdo nemusel dozvědět. Ale mladí sadisté si natolik byli jisti svou beztrestností a chovali se tak cynicky, že se neostýchali vkládat na internetové stránky výsměšné videozáznamy, na kterých je vidět, jak žáci bijí svou třiasedmdesátiletou učitelku," uvedla ve středu zpravodajská televize Rossija 24.

Vedení školy v městečku Šelechovo prý vědělo, co se děje, ale rozhodlo se nad počínáním žáků zavřít oči a vše utajit. "Všichni si o tom šeptali, ale raději chodili po špičkách, kvůli ředitelce, která po šest let tvrdohlavě trvala na tom, že se špína ven nevynáší," vysvětlila jedna z učitelek.

Sama učitelka tělocviku kvůli silné skleróze trpí ztrátami paměti, a tak pokaždé vstupovala do školy bez ponětí, co za trápení ji zase čeká. "To jsem já?" pozastavila se při promítání videozáznamů. "Něco takového děti nemohly udělat," dodala a rozplakala se. Ve škole učila 53 let a život si bez ní nedokáže představit.

To učitelka bila děti, tvrdí rodiče delikventů

Bití učitelky trvalo přinejmenším tři měsíce, než se ozvali rodiče jiných žáků, kteří se také dívali na internet. Úřednice, která má školství v okrese na starosti, pak vyrozuměla policii.

Rodiče mladých delikventů však odmítají uvěřit vlastním očím a policii tvrdí, že naopak učitelka se dopouštěla násilí na jejich dětech. "Rodiče jednoho dítěte už na učitelku podali trestní oznámení," připustil policejní mluvčí.

Dění na škole se nyní prověřuje a po kontrole má být jasné, koho vlastně budou policisté stíhat. Mezitím stál skandál místo ředitelku školy - a média nevylučují, že tím vše může skončit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám