Hlavní obsah

V kostele se našly zazděné ostatky 17 let pohřešované dívky

Právo, nek
Potenza

Hrůzný nález učinili stavební dělníci v kostele Nejsvětější Trojice v jihoitalské Potenze. V jeho podkroví našli zazděné tělo Elisy Clapsové, kterou úřady 17 let pohřešovaly. Dívce bylo v době jejího záhadného zmizení 16 let.

Článek

Ostatky Elisy byly už zcela mumifikované. Ačkoli testy DNA ještě nebyly dokončeny, o totožnosti mrtvé téměř není pochyb. Její rodina identifikovala oblečení, sluneční brýle náhrdelník a sandále, které dívka měla na sobě 12. září 1993, kdy byla spatřena naposledy.

Hlavním podezřelým z vraždy Elise je Ital Danilo Restivo, dnes osmatřicetiletý, s nímž dívka měla v kostele schůzku. Hodinu nato Restivo požádal v nemocnici o ošetření ruky, kterou si prý poranil při pádu na staveništi. Po vyšetřování strávil dva roky ve vězení za křivou přísahu, protože vyšetřovatelé nebyli spokojeni s jeho vysvětlením, co přesně dělal v den, kdy se ztratila Elise.

Důkazy proti vrahovi

Později se Restivo přestěhoval do Anglie, kde se mezitím stal podezřelým z další vraždy. Její obětí se podle listu The Daily Telegraph stala osmačtyřicetiletá švadlena z jihoanglického Dorsetu. Její děti ve věku 11 a 14 let ji v roce 2002 našly brutálně zavražděnou v koupelně po návratu ze školy. Restivo bydlel v protějším domě a byl opakovaně zatčen a vyšetřován, vždy ale nakonec propuštěn.

Britská policie si nyní od nálezu těla Elise slibuje, že by mohla získat důkazy proti Restivovi, který však jakoukoli spojitost s vraždami odmítá. „Danilo je v Anglii a o nálezu lidských ostatků v Potenze byl informován. Zůstává zcela klidný,“ prohlásil jeho advokát Mario Marinelli. Prý i přesto, že loni v říjnu Restivovi někdo z Itálie poslal výhrůžný dopis a v něm dvě mosazné nábojnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám