Hlavní obsah

V Británii poprvé usvědčili vraha podle DNA psa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

DNA psa poprvé pomohla v Británii usvědčit vraha, který na oběť nejdříve poštval své zvíře a pak ji ubodal. Londýnský soud ve čtvrtek rozhodl o vině dvaadvacetiletého Chrisdiana Johnsona a v pátek mu udělil doživotní trest s možností propuštění nejdříve po 24 letech.

Foto: Profimedia.cz

Stafordširský bulteriér

Článek

Policejní experti analyzovali DNA z krve a slin Johnsonova psa Tysona a porovnali je se vzorky z těla oběti i z místa činu. Podařilo se jim tak prokázat, že Johnson loni v dubnu poštval v parku ve Stockwellu v jižním Londýně svého stafordširského bulteriéra na šestnáctiletého Seyi Ogunyemiho.

Chlapce a jeho kamaráda přepadla v parku skupinka mladíků, a když se jim snažil utéci přes plot, poštval na něj Johnson psa a pak ho ubodal k smrti. Další teenager z útoku vyvázl s devíti bodnými ranami, ale přežil.

Johnson se stal prvním zločincem, který byl usvědčen z toho, že použil nebezpečného psa jako zbraň. "Pokrok při analýze DNA psů a dalších technik znamená, že každý, kdo použije psa k útokům na lidi, může být identifikován a stíhán," řekl inspektor Mick Norman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám