Hlavní obsah

V Německu se přihlásil na policii lupič, který přepadl pokerový turnaj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Jedenadvacetiletý muž, který se počátkem března účastnil přepadení mezinárodního pokerového turnaje v Berlíně, se v pondělí dobrovolně vydal německým úřadům. Uvedl jména tří svých kompliců. Policie po nich pátrá. Berlínské státní zastupitelství ve středu proto uvedlo, že případ je vyřešen.

Článek

Vrchní státní zástupce Sjors Kamstra v německé metropoli potvrdil, že zbývající tři podezřelí ve věku 19 až 20 let zmizeli ihned po činu. Policie po nich pátrá.

Čtyři lupiči 6. března přepadli největší pokerový turnaj v Německu a z místa jeho konání v berlínském luxusním hotelu Grand Hyatt si odnesli 242 000 eur (přes šest milionů korun). Lupiče s granáty a mačetami zachytily bezpečnostní kamery a kromě toho po sobě pachatelé zanechali četné stopy. [celá zpráva]

Podle dosavadních poznatků si všichni spolupachatelé mezi sebe lup rozdělili. Proto dosud celá částka nebyla zajištěna.

Jedenadvacetiletý muž se doznal v pondělí večer za přítomnosti svého advokáta. Skončil ve vazbě. Při tvrdém výslechu prozradil i jména kompliců. Všichni podezřelí byli už dříve trestně stíháni za krádeže, loupež a ublížení na těle.

Podle Kamstry se na něj vztahují výhody korunního svědectví.

Berlínská policie na konci minulého pracovního týdne zadržela jednoho podezřelého. Kvůli nedostatku důkazů jej však musela opět propustit.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám