Hlavní obsah

Havárie vlaku TGV, která nebyla: Francouzské státní dráhy se omlouvají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzské státní dráhy SNCF v úterý omylem zveřejnily na svých internetových stránkách dramatické oznámení, že v rychlovlaku TGV na středovýchodě země exploze ráno zabila přes 100 cestujících. Ve skutečnosti se nic takového nestalo, ujistila mluvčí SNCF případně vystrašené návštěvníky oficiálních stránek.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

"Exploze dosud neznámého původu nastala dnes krátce před 8:00 v rychlovlaku TGV 1234 poblíž Mâconu. První odhady hasičů hovoří o 102 mrtvých a 380 zraněných. Všechny oběti byly evakuovány do nemocnic v Mâconu. Záchranáři jsou stále na místě, stejně jako pracovníci lékařsko-psychologické první pomoci," uvedla zpráva drah.

Poplašný text byl součástí nácviku, jak řešit následky možné podobné katastrofy.

"Provádíme často cvičení krizových situací. Simulujeme krize a zhotovujeme a zasíláme i informační vzkazy veřejnosti a tisková prohlášení. Dnes se však stala chyba, která umožnila, že se tento vzkaz dostal na stránky sncf.com," vysvětlila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám