Hlavní obsah

Francouzka přiznala, že usmrtila šest svých novorozených dětí

Paříž

Před francouzským soudem se v pondělí přiznala 38letá Celine Lesagová, že zabila šest svých nově narozených dětí, jejichž těla objevil její přítel v roce 2007. Za tuto šestinásobnou vraždu jí hrozí trest doživotního vězení, uvedl britský list Guardian. V úterý v procesu vypovídá otec pěti jejích dětí.

Článek

„Uznávám fakta," řekla žena, která při čtení obžaloby přikyvovala. „Byly naživu,“ odpověděla na dotaz předsedajícího soudce Hervého Locua, který se jí zeptal, zda se děti narodily mrtvé či živé.

Soudce na úvod procesu obviněné z Valonska řekl: „Jsme tu proto, abychom vám napřed porozuměli, a až pak vás soudili.“ Očekává se, že před soudem vystoupí psychologové.

Žena se při výsleších přiznala, že dvě nemluvňata uškrtila a další čtyři udusila.

Současně sdělila, že pět z šesti dětí měla se svým bývalým přítelem Pascalem Catherinem, který byl vyslýchán po zatčení Lasagové. Otcem posledního dítěte byl Luc Margueritte, s nímž žila a který našel mrtvolky v plastikových pytlích ve sklepě patřícímu k jejímu bytu.

Catherine nebyl stíhán, i když věděl, že žena je těhotná. V procesu proto vystupuje jen jako svědek. U soudu je v úterý. Když se od něj Lesagová v roce 2006 odstěhovala, pytle s mrtvolkami přestěhovala do nového bytu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám