Hlavní obsah

Střílející muž se chtěl ukrýt v Leninově mauzoleu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Hledaný muž v pondělí na Rudém náměstí v Moskvě vypálil na policejní hlídku a pokusil se proniknout do mauzolea zakladatele sovětského státu V. I. Lenina. Policisté útočníka zadrželi. Incident se obešel bez zranění.

Článek

„Milicionáři hlídkující na Rudém náměstí zpozorovali podezřelého muže a pokusili se zkontrolovat jeho dokumenty. V tu chvíli se před nimi pokusil utéct a schovat se. Při pronásledování vystřelili jejich směrem z jateční pistole,“ sdělil Gennadij Bogačev z tiskového oddělení moskevského magistrátu.

Muže se nakonec podařilo zadržet. „Zadržený byl od roku 2007 vyšetřován kvůli ozbrojenému útoku v Moskvě,“ dodal ještě pro agenturu Interfax.

Podle agentury RIA Novosti hrozí zadrženému útočníkovi za napadení policie až pět let vězení.

Leninovo mauzoleum je i po rozpadu komunistického SSSR velkou atrakcí Moskvy. Čas od času se ozývají pochybnosti, zda nabalzamovaný Lenin do historického centra Moskvy patří, nicméně veškeré pokusy odstranit mauzoleum, vybudované v roce 1930, selhaly, píše ČTK.

Reklama

Výběr článků

Načítám