Hlavní obsah

Školačka se oběsila, děti ji šikanovaly kvůli její kráse

Novinky, Vladimír Michna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Policie v britském Manchesteru vyšetřuje smrt třináctileté školačky, která se doma oběsila. Důvodem bylo zřejmě to, že ji její spolužačky a spolužáci šikanovali, protože byla hezká. Informoval o tom Daily Mail.

Článek

Poppy Braceyovou našli v jejím pokoji minulý týden poté, co se vrátila ze školy. Dívka byla převezena do nemocnice, tam ale zemřela.

Úřady ve čtvrtek sdělily, že se šetří, zda důvodem nebyla šikana. Podle internetových vzkazů jejích spolužáků ze střední školy Lowton ve městě Leigh si dívku mnozí často dobírali.

Proč by ji někdo šikanoval? Tedy když nepočítám závist.
vzkaz na internetu

“Tato dívka byla jistě šikanována a smutně skončila svůj život oběšením,” říká jeden ze vzkazů. “Proč by ji někdo šikanoval? Tedy když nepočítám závist,” zamýšlí se další.

Poppy byla v pěstounské péči. John Shanahan, vedoucí učitel z její školy řekl, že Poppy byla živá a přátelská osobnost, populární mezi ostatními studenty.

Případy, kdy jsou děti šikanovány za svůj vzhled, nejsou neobvyklé. V Praze nedávno zbili studenti gymnázia svého spolužáka za to, že se příliš módně oblékal.

Na Slovensku se děti dokonce pokusily spolužáka oběsit. Stalo se to v březnu minulého roku v obci Madunice nedaleko Piešťan. Dva dvanáctiletí chlapci chtěli věšet spolužáka přímo ve třídě základní školy. O přestávce se pokusili přehodit přes tabuli provaz a spolužákovi přikázali, aby se postavil na židli. V brutálním činu jim zabránil další spolužák, který náhle vešel do třídy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám