Hlavní obsah

Tříletá dívka si spletla herní ovladač s nabitou pistolí a zastřelila se

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norene

Nehoda s tragickými následky se odehrála v americkém Norene ve státě Tennessee. Tříletá Cheyenne Alexis McKeehanová si pravděpodobně spletla nabitou pistoli s ovladačem herní konzoly Nintendo Wii a střelnou zbraní si způsobila smrtelné zranění.

Foto: Profimedia.cz

Malá dívka si zaměnila hračku s opravdovou zbraní. Ilustrační foto.

Článek

Cheyenne Alexis McKeehanová se střelila do hrudi pistolí kalibru .38, kterou nechal na stole v obývacím pokoji ležet její nevlastní otec. Policie se domnívá, že si dívenka spletla střelnou zbraň s herním ovladačem konzoly Wii, která může zdánlivě vypadat podobně jako pravá pistole.

Majitel zbraně, dvaatřicetiletý Douglas Cronberger uvedl, že zbraň zapomněl v neděli večer na stole. Vyndal ji poté, co se s ní vydal za podezřelým člověkem, kterého měl za zloděje. Pak šel spát a tříletou dívku spolu s jejím tříměsíčním bratrem, který si hrál jen o kousek vedle, hlídala matka Tina Ann Cronbergerová. Když padl tragický výstřel, seděla u počítače.

Není jasné, zda padnou obvinění

Státní zástupci se zatím nerozhodli, zda podají na některého z rodičů trestní oznámení. Tamější šerif Terry Ashe však případ již popsal jako otřesnou tragédii.

"Při porovnání herního ovladače a opravdové zbraně můžete vidět, že je jen velmi malá šance, že tříleté dítě rozezná, s čím si může hrát. Pokud máte opravdovou zbraň, která vypadá podobně jako nějaká hračka, musí vám to sepnout v hlavě a nesmíte udělat chybu," uvedl k případu šerif.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám