Hlavní obsah

Berlusconi vynadal svým lidem do amatérů a idiotů

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Do amatérů a idiotů vynadal italský premiér Silvio Berlusconi odpovědným spolupracovníkům za to, že jeho strana Lid svobody (PdL) byla ve dvou volebních okrscích kvůli formálním nedostatkům diskvalifikována z březnových regionálních voleb.

Článek

Podle britského listu The Times PdL zřejmě nebude moci nastoupit v Laziu, protože strana nestihla v termínu zaregistrovat své kandidáty. Odpovědný činitel PdL Alfredo Milioni totiž neodevzdal seznam ve stanovené lhůtě. Na příslušný úřad se sice dostavil ještě hodinu a půl před nejzazším termínem, vzápětí ale odešel a přišel až 15 minut po něm.

Kde a jak konkrétně italský premiér svým spolustraníkům vynadal, ale list už neuvedl.

Proč se Milioni opozdil, není jasné. Sám nabídl několik vysvětlení, například že si odskočil pro sendvič, že musel rychle zkontrolovat dceru v autě, protože měla teplotu, nebo že mu aktivisté opoziční Radikální strany záměrně bránili ve vstupu do budovy. Kritici ale pochybení přičítají dohadům o složení kandidátky, které se strana ještě na poslední chvíli snažila změnit.

Podobný problém má PdL v Lombardii, kde soud označil kandidátku za neplatnou kvůli jinému formálnímu nedostatku. Strana sice dodala se seznamem i 3935 podpisů nutných pro registraci, avšak 514 z nich prý bylo neplatných. Zákonem stanovené minimum je ale 3500 podpisů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám