Hlavní obsah

Při protiteroristické operaci v Ingušsku zabili Rusové šest radikálů

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Šest islámských extremistů zabili ruští policisté v úterý v Ingušsku na severu Kavkazu při protiteroristické operaci. Podle zpráv agentury Interfax zaútočili příslušníci speciálních jednotek na skupinu povstalců, kteří na odlehlém statku u obce Ekaževo v Naraňské oblasti připravovali teroristický útok.

Článek

Obklíčení extremisté se odmítli vzdát a zahájili palbu. Během operace šest teroristů padlo, ale není známo o jak početnou skupinu jde. Zraněno bylo zatím pět příslušníků speciálních jednotek ruské policie, uvedl štáb skupiny vojsk na Kavkaze.

Operace pokračuje, protože se údajně další skupina povstalců skrývá v okolí.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Operace je součástí rozsáhlé ofenzivy ruské policie proti islámským extremistům vedeným známým radikálem Doku Umarovem. Jeho bojovníci operují v Ingušsku, Čečensku a Dagestánu, uvádí ČTK.

Reklama

Související témata:

Související články

Rusko pozastavilo dodávky plynu na Kavkaz

Rusko pozastavilo dodávky zemního plynu do Arménie a do kavkazských republik Ingušska a Severní Osetie kvůli obavám z teroristických útoků na tamní plynovody....

Výběr článků

Načítám