Hlavní obsah

Pyrenejský poloostrov a Francii sužuje obrovská bouře, vyžádala si už dvě oběti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lisabon/Madrid

Prudká vichřice, která v sobotu udeřila na nejzápadnější část Evropy, si již vyžádala dva lidské životy. Kontinent sice zasáhla s poněkud menší intenzitou, než se čekalo, ale v Portugalsku, Španělsku i Francii trvá pohotovost. Portugalsko zasáhl vichr o rychlosti až 140 kilometrů v hodině.

Článek

V Paredes na severovýchodě země vyvrátil strom, který zabil desetiletého chlapce. Za stejných okolností zemřel i muž ve francouzských Pyrenejích.

Bouře už v pátek zasáhla Kanárské ostrovy, zvláště La Palma, Tenerife a Gran Canaria, ale nezpůsobila tam velké škody. Na letišti v Las Palmas bylo zrušeno několik letů a popadané stromy zatarasily některé silnice.

Bez následků přešla v noci i přes portugalský ostrov Madeiru, zdevastovanou před týdnem záplavami. Kontinentální Portugalsko čekalo vichr o rychlosti až 160 kilometrů v hodině, ale nápor byl nakonec poněkud slabší a civilní ochrana zkrátila trvání pohotovosti do sobotních 22:00 SEČ.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám