Hlavní obsah

Pravá IRA se přihlásila k vraždě

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Belfast

Organizace Pravá IRA se přihlásila k vraždě muže, jehož nahé a svázané tělo bylo nalezeno ve středu v Londonderry. Úřady muže identifikovaly jako 31letého Kierana Dohertyho, který byl v minulosti odsouzen za loupež a zajímala se o něj britská kontrarozvědka MI5.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Doherty, který měl mít za tři měsíce svatbu s ženou, s níž má dvouletou dceru, byl zastřelen u hranice s Irskem.

Doherty poskytl loni v listopadu rozhovor místním novinám, v nichž tvrdil, že se o něj zajímala MI5, když se snažil otevřít výrobnu cigaret. Deník Derry Journal tehdy uvedl, že mu úřady opakovaně zamítly žádost o vydání licence a později ho prověřovala kontrarozvědka.

V lednu se na redakci Doherty obrátil znovu s tím, že jeho dům prohledala severoirská policie. Prohlídka souvisela s objevem konopí v hodnotě půl miliónů eur v domě v oblasti Donegal, který patřil muži, s nímž se potkal ve vězení Portlaoise, kde byl zavřený za loupež.

Pravá IRA se odštěpila od Irské republikánské armády a nesouhlasí s příměřím, na které armáda přistoupila v roce 1998. Tento týden po devíti letech odpálila novou bombu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám