Hlavní obsah

Francie varovala před Rumuny ve vlacích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Ve vlacích v jihozápadní Francii se objevila varování před Rumuny. Červený papír oznamoval, že kradou a lidé si na ně musí dávat pozor. Dráhy byly nařčeny z xenofobie a za leták se omluvily.

Foto: , Profimedia.cz

Článek

"Byla to politováníhodná iniciativa jednotlivce," citovala BBC vedení drah SNCF. Firma okamžitě nařídila letáky stáhnout.

"Žádáme, abyste zvýšili svou pozornost, všechny aktivity Rumunů by měly být nahlášeny železniční bezpečnostní službě," tvrdil například leták. Vyzývá také k tomu, aby si lidé dávali pozor na svá zavazadla, protože na ta se Rumuni soustřeďují nejvíce.

Oznámení okamžitě vzbudilo nevoli u Rumunů žijících ve Francii. Proti nim je veřejnost negativně naladěna, mnoho Francouzů soudí, že země neměla nikdy vstoupit do EU. V zemi existuje mnoho protirumunských internetových stránek.

Oznámení ve francouzských vlacích
V uplynulých týdnech se objevily problémy spojené s Rumuny, zaznamenali jsme vyšší počty ukradených zavazadel. Proto doporučujeme, abyste zvýšili svoji opatrnost. Všechny události spojené s Rumuny nahlašte SNCF.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám