Hlavní obsah

Maďarská policie prohledala budapešťskou pobočku české firmy

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť
Aktualizováno

Maďarská policie prohledala budapešťskou pobočku české firmy s cennými papíry Capital Partners a zadržela pět lidí včetně vedoucího manažera. Mezi zatčenými je jeden Čech, dva Slováci a dva Maďaři. Oznámila to agentura MTI. Makléřská firma podle policie prováděla podezřelé transakce s celkovými škodami až tři miliardy forintů (asi 287 miliónů korun).

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Maďarský úřad pro dohled nad finančním trhem PSZAF oznámil, že 70 maďarským firmám a lidem, kteří Capital Partners v zemi zastupují, s okamžitou platností odebral příslušnou licenci. Úřad už v minulosti upozorňoval na neprůhledné transakce společnosti.

Maďarská policie uskutečnila prohlídku budovy firmy na ulici Bajcsy-Zsilinszky v centru Budapešti. Společnost slibovala zájemcům, že při investici ve výši 150 tisíc amerických dolarů získají podíl ve světových firmách a získají značný profit.

Policie oznámila, že z vložené částky 150 tisíc dolarů si firma ponechala značné procento jako manipulační poplatek a zbytek peněz použila při obchodech na burze. Zákazníci z těchto transakcí neprofitovali.

Policie v budově zadržela počítače, sto mobilních telefonů a rozsáhlou dokumentaci. Policie vykonala také prohlídku v pobočce firmy ve městě Debrecín.

Capital Partners a.s. působí na českém kapitálovém trhu od roku 1994 a poskytuje veškeré služby licencovaného obchodníka s cennými papíry, obchoduje většinou se zahraničními investičními nástroji. Má základní kapitál 40 miliónů korun. V roce 2008 byl čistý zisk společnosti 56 milionů korun.

Společnost zaznamenala v minulosti problémy také v České republice, uvedla ČTK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám