Hlavní obsah

Vlak Eurostar měl poruchu, cestující čekali ve tmě na záchranu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Vlaky sítě Eurostar pronásledují od začátku zimy problémy. Poté, co kvůli mrazu selhaly soupravy v tunelu, se v noci na pondělí nečekaně zastavil v hrabství Kent vlak jedoucí z Paříže do Londýna se 700 pasažéry. Podle společnosti Eurostar se vlak zastavil kvůli závažnému technickému problému, který však nebyl specifikován, uvádí BBC.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Vlak Eurostar na londýnském nádraží

Článek

Společnost Eurostar nepotvrdila výpovědi pasažérů, že ve vlaku selhalo veškeré vnitřní osvětlení a že byli dvě hodiny ve tmě.

Spoj byl pronásledován problémy. Už z Paříže vyjel se zpožděním kvůli opuštěnému zavazadlu, které vzbudilo obavy bezpečnostní služby. Bylo jasné, že vlak nedojede na londýnské nádraží St. Pancras v avizovaných 21:59 místního času (22:59 SEČ).

V 22:45 místního času se vlak zastavil jižně od Ashfordu a světla podle cestujících zhasla, což vytváří dojem, že selhalo celé elektrické vedení v soupravě.

Naproti byl vyslán vlak, který zařídil evakuaci cestujících. Dorazil po dvou hodinách. Stovku evakuovaných pasažérů přivezl do Londýna v 2:35. Dalším cestujícím společnost zařídila taxi nebo nocleh v hotelu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám