Hlavní obsah

Gordon Brown se brání nařčení, že šikanuje podřízené

Novinky, rei
Londýn

Britský premiér Gordon Brown odmítl nařčení, že by šikanoval své podřízené. Reagoval tak na novou knihu korespondenta nedělníku Observer Andrewa Rawnsleyho, který se odvolává na nejmenované zaměstnance Downing Street.

Foto: Stefan Wermuth , Reuters

Britský premiér Gordon Brown

Článek

„Říkám to naprosto jasně: nikdy, nikdy v životě jsem nikoho neuhodil. Když se rozčílím, rozčílím se na sebe,“ řekl v sobotu premiér televizi Channel 4. Doplnil, že když na to přijde, letí papíry na zem a občas může být i debata ostřejší, ale tělesně útočil naposledy v mládí při ragbyovém zápase.

Rawnsley tvrdí, že Brown na podřízené běžně křičí, nadává jim a zlostně bouchá pěstí. Tajemník kabinetu Gus O'Donnell ho měl osobně upozornit, že by své chování měl změnit. Zaměstnancům zase prý řekl, ať si incidenty neberou osobně.

Premiérova kancelář to popřela: „Tato zlomyslná nařčení se vůbec nezakládají na pravdě,“ uvedl její mluvčí.

Gordon Brown v sobotu oficiálně spustil předvolební kampaň labouristů s názvem Operace protiútok. Jejím heslem je Spravedlivá budoucnost pro všechny. Očekává se, že Brown volby vyhlásí na květen.

Poslední předvolební průzkumy ukazují, že labouristé stahují náskok konzervativců a ten je nejmenší za poslední rok. Strana Davida Camerona by nezískala potřebnou většinu a měla by problémy se sestavením vlády.

Reklama

Výběr článků

Načítám