Hlavní obsah

Zaměstnanec BBC se přiznal, že udusil trpícího milence

Novinky,
Nottingham

Sedmdesátiletý zaměstnanec BBC, filmař z Nottinghamu Ray Gosling, se přiznal že zabil svého milence, který umíral na AIDS a velmi trpěl. Uvedl to v pondělí odvysílaném dokumentu o smrti a umírání ze série Inside Out s tím, že se svým milencem uzavřel dohodu, že ho zbaví utrpení. Policie uvedla, že začne případ vyšetřovat, uvedla BBC.

Článek

"Jednou jsem někoho zabil. Byl to můj milenec, který dostal AIDS. Vzal jsem polštář a dusil ho, dokud nezemřel,“ přiznal se v dokumentu Gosling. Svého bývalého milence zabil v době, kdy ležel v nemocnici.

„Řekl jsem doktorovi - nechte nás na chvíli - a on odešel. Pak jsem ho udusil polštářem. Doktor se vrátil a já mu řekl - odešel. Nic více nebylo řečeno,“ popsal osudný den Gosling.

Gosling přiznal, že nemohl snést, jak jemu blízký člověk trpí: „Když někoho milujete, je těžké ho vidět trpět. Měli jsme takovou dohodu, že když bude v takovém stavu, tak jeho život ukončím. A to jsem udělal. Lékaři mi řekli, že se již nedá nic dělat. A on trpěl příšernou, příšernou bolestí.“

Policie případ vyšetřuje

"Jsme nyní ve spojení s BBC a budeme tuto záležitost vyšetřovat," reagovala policie v prohlášení na překvapivou výpověď moderátora. Podle britských zákonů mu hrozí až 14 let vězení.

V Británii je euthanasie trestná, i když zákon přestává být tvrdě prosazován a předpokládá se jeho změna. Nedávno byla například zproštěna viny Kay Gilderdaleová, která pomohla zemřít své vážně nemocné dceři, připomíná ČTK.

Jak ale uvedl doktor Peter Saunders z lobbystické skupiny proti euthanasii Care Not Killing, tento případ by měl skončit u soudu: „Toto nebyla asistované sebevražda, ale záměrné zabití nebo vražda."

Gosling také moderátorce pořadu Inside Out Marie Ashbyové řekl, že necítí žádnou lítost. „Měl hrozné bolesti. Byl jsem tam a viděl jsem ho. Trhalo ho to na kusy. Nemyslím si, že by to byl zločin.“

Reklama

Výběr článků

Načítám