Hlavní obsah

Mladík uvízlý na lanovce pálil bankovky, aby plamenem přivolal pomoc

Innsbruck

Zapalováním bankovek se na sebe snažil v sobotu večer upozornit snowbordista, který uvízl na sedačkové lanovce v tyrolském lyžařském středisku Kaltenbach-Hochzillertal. Dráha se totiž zastavila v době, kdy s ní jel do údolí. Záchranáři ho vysvobodili po šesti hodinách. Napsaly to agentury APA a DPA.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Dvaadvacetiletý Němec byl podle policie začátečník a nechtěl už kopec sjíždět. Do údolí se chtěl svézt lanovkou, na kterou nasedl kolem 16:00. V tu dobu ale sedačkové dráze končí provoz, takže ji personál zastavil. Mladík zůstal viset v horní třetině 2360 metrů dlouhé trasy. Podle provozovatele tamější dráhy Heinze Schulze cesty lanovkou dolů nejsou ale vůbec povoleny. Ve stanici na to upozorňují cedule a uzávěry.

Policie dostala kolem 20:00 informaci o tom, že se snowboardista ztratil. Hledalo ho pak asi 40 lidí. Mladík se na sebe snažil upozornit tím, že pálil bankovky. Doufal, že si plamínku někdo všimne. Nakonec ho uviděl řidič rolby, který jel po sjezdovce. Kolik peněz Němec spálil, se neví.

Záchranáři muže z lanovky vysvobodili kolem 23:00. S podchlazeními skončil v nemocnici. Odtud si ho po ošetření odvezla rodina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám