Hlavní obsah

Na Slovensku havaroval český autobus s dětmi

Právo, Novinky, ivi, rei, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Galanta
Aktualizováno

Český autobus s dětmi havaroval v pátek na Slovensku mezi městem Sereď a obcí Nebojsa v okrese Galanta. Řidič autobusu zabránil v poslední chvíli havárii s kamiónem, ale po kolizi autobus skončil mimo vozovku. K vážným zraněním nedošlo, lehce bylo zraněno devět osob.

Článek

Novinkám to potvrdila trnavská policejní mluvčí Martina Kredatusová. "Bylo zraněno devět osob, v autobuse osm, mezi nimi i průvodkyně," uvedla mluvčí s tím, že silnice byla uzavřena a příčina nehody se vyšetřuje.

V autobuse cestovaly děti s rodiči z Částkova a Halenkovic na Zlínsku. Šlo o soukromý zájezd. Cílem bylo termální koupaliště v maďarském Győru.

Zraněné osoby byly převezeny k ošetření do nemocnice v Galantě.

Primář oddělení úrazové chirurgie a ortopedie galantské nemocnice Ján Kayser uvedl, že zranění utrpěly tři děti a šest dospělých. Podle primáře se většinou jedná jen o odřeniny a po ošetření budou děti propuštěny. "Nikdo není v ohrožení života," dodal Kayser. Řidič kamiónu ale zůstane v nemocnici, má zlomená žebra.

Příčiny srážky policie vyšetřuje, pravděpodobně k ní přispělo počasí. Podle slovenských médií řidič českého autobusu na zasněžené silnici v poslední chvíli zabránil čelní srážce s kamiónem, který se zablokoval silnici. Kolizi se však úplně odvátit nepodařilo a autobus skončil mimo silnici. Aby řidič autobusu zabránil čelní srážce, strhl volant, sdělila policejní mluvčí Martina Kredatusová.

Protijedoucí kamión zřejmě dostal na zledovatělé vozovce smyk, a proto silnici zablokoval. Nyní se zkoumá, zda jeho řidič přizpůsobil jízdu počasí a stavu vozovky.

Reklama

Výběr článků

Načítám