Hlavní obsah

Italská policie zadržela podezřelé z masakru v Duisburgu

Řím

Italská policie ve čtvrtek zatkla dvě osoby podezřelé z účasti na vraždě šesti Italů v německém Duisburgu, ke které došlo před dvěma a půl lety pravděpodobně v souvislosti s vyřizováním účtů mezi dvěma mafiánskými klany. Oznámila to agentura ANSA.

Foto: Profimedia.cz

Němečtí vyšetřovatelé odvážejí z restaurace v Duisburgu těla zastřelených.

Článek

Oba podezřelí byli zadrženi v jihoitalské obci San Luca, kde od roku 1991 panuje mezi místními mafiánskými klany Vottari-Pelle a Strangio-Nirta krevní msta, takzvaná vendetta, během níž zemřelo již asi dvacet lidí. Na kontě má podle dosavadního vyšetřování i masakr v Duisburgu v noci ze 14. na 15. srpna 2007, kdy bylo před italskou restaurací nalezeno šest zastřelených Italů z Kalábrie.

Oba zadržení Italové žili podle vyšetřovatelů v inkriminované době v Německu, kde pracovali pro klan Strangio-Nirta a prali pro něj špinavé peníze z ilegálního prodeje drog. Vůdce klanu a předpokládaný strůjce masakru v Duisburgu Giovanni Strangio byl zadržen v březnu 2009. Mafiánského bosse druhého klanu Franceska Vottariho zatkla policie již v říjnu 2007.

Podle vyšetřování při masakru v Duisburgu zřejmě přišel o život Marco Marmo. Klan Strangio-Nirta jej považoval za jednoho ze dvou členů komanda, které připravilo o život Marii Strangiovou. Zavražděná byla manželkou jednoho z údajných šéfů místního klanu a Marmo měl za to v Duisburgu zemřít. Dalších pět osob, které byly v Duisburgu zastřeleny, se zřejmě ocitlo v nesprávném čase na nesprávném místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám