Hlavní obsah

V Británii začal soud s nočním lovcem starých žen, jedné bylo 93

Novinky,
Londýn

V Británii v pondělí začal soud s mužem, který po sedmnáct let přepadával, znásilňoval a okrádal staré ženy mezi 68 a 93 lety. Dvaapadesátiletý Delroy Grant zvaný noční lovec přepadl více než sto žen. Čelí obvinění z pěti znásilnění, šesti obscénních útoků a jedenácti loupeží, které spáchal od roku 1992 až do loňska, kdy byl dopaden.

Foto: Profimedia.cz

Policie v rámci 12 let trvající operace Mindstead mimo jiné prozkoumala na 2000 vzorků DNA.

Článek

Muž přepadal ženy zejména na jihu a jihovýchodě Londýna. Stal se nejhledanějším zločincem v celém království, upozornil server BBC. Londýnská policie kvůli němu zahájila speciální operaci Minstead, která za dvanáct let přišla na 102 tisíc liber.

Loni 15. listopadu byl dopaden, když se u Croydonu vracel do svého auta. Policie nezveřejnila, co ji vedlo k úspěchu, ale spekuluje se, že útoky z podzimu loňského roku. V září jich Grant dokonce v jednom večeru podnikl osm.

V rámci dvanáct let trvající operace Mindstead bylo mimo jiné prozkoumáno na 2000 vzorků DNA. [celá zpráva]

Grant byl obžalován ze znásilnění v Shirley z října 1992, v Surrey ze září 1998, v Croydonu z července 1999 a ze dvou v Orpingtonu z 5. srpna 1999.

Počet dvaadvaceti činů, z nichž je obviněn, je výrazně nižší než počet případů, které mu policie připisovala. Podle ní podnikl 108 převážně sexuálně motivovaných útoků. Velkou většinu obětí tvořily staré ženy, ale napadl i několik mužů. Jednu ženu, které tehdy bylo 88 let, znásilnil dvakrát. Nejstarší oběti bylo 93 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám