Hlavní obsah

Zavírání do rakví a krvavé rituály měly donutit ženy k prostituci

Cardiff

Před cardiffským soudem stanul 48letý Ir Thomas Carroll a jeho 32letá jihoafrická manželka Shamiela Clarková. Oba provozovali v Irsku velkou síť prostitutek. Aby ženy z Afriky a latinské Ameriky donutili k prostituci, zavírali je do rakví nebo je nutili dívat se na vraždění kuřat. Ukázalo se to před soudem, o němž v pátek informoval list Daily Mail.

Foto: repro, Novinky

Podobizny obou obviněných zveřejnil server Mail Online.

Článek

Žalobce Robert Davies uvedl, že situace dívek byla zoufalá. Pachatelé zneužívali zahraniční sexuální pracovnice, které neměly ani kam jít v noci spát.

Mnoho žen a dívek, z nichž některým bylo jen patnáct, pocházelo z Jižní Ameriky a z Nigérie. Při odjezdu nevěděly, že skončí jako prostitutky. Myslely si, že budou pracovat jako kadeřnice a švadleny. Místo do ubytoven je ale poslali do nevěstinců. Tam jim dali kondomy, tubu lubrikantu a řekli jim, ať počkají na instrukce.

Pak jim zavolala Clarková, která jim řekla, kdy mohou očekávat prvního zákazníka. Sdělila jim také ceny a jaká pravidla v nevěstinci platí.

Děsivé rituály

Pokud ženy nechtěly tuto činnost vykonávat, staly se terčem výhrůžek. Ženy z Nigérie musely prodělat hrozivé a ponižující rituály s menstruační krví a zabíjením kuřat. Pak byly zavřeny do rakve, aby se v nich „vyvolal strach ze smrti“, sdělil soudce Neil Bidder.

Nejstaršímu řemeslu se také musely věnovat proto, aby splatily převaděčům extrémní sazby za to, že se dostaly do Irska. Na samotném pašování dívek se však Clarková a Carroll nepodíleli.

„Byly cynicky katapultovány do zoufalé existence a zneužity,“ řekl Davies.

Clarková měla „call centrum“, které koordinovalo síť nevěstinců a dívek jezdící eskorty. Přijímalo nejen hovory od zájemců o tento druh služeb, ale také jim zajišťovalo ubytování v hodinových hotelích nebo v pronajatých privátech.

Clarková také inzerovala v novinách a na internetu, kde hledala nové dívky do svých podniků. Aniž by ovšem uváděla, o jakou práci půjde.

Obviněná je i šestadvacetiletá dcera Thomase Toma Carrollová, která zase měla na starosti praní takto získaných peněz.

Reklama

Výběr článků

Načítám