Hlavní obsah

Korejský milionář si chtěl vynutit lásku české barmanky

Právo, Michael Švec
Oxford

Ani soudní zákaz, ani pobyt ve vězení a hrozba vyhoštění nezabránily zamilovanému jihokorejskému podnikateli a milionáři Jae-wanu Leeovi (37) v nepřetržitém sledování barmanky v hotelu Eurobar v britském Oxfordu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Lee přišel do baru, kde pětadvacetiletá Češka Alžběta pracuje, počátkem ledna sledovat fotbalový zápas. Do dívky se zoufale zamiloval, a pak už za ní chodil denně. Zval ji na drink, nosil jí dárky a navrhoval výlety. „Když jsem mu řekla, že už mám přítele, ujistil mě, že počká, až vztah ukončím. Dál mi kupoval různé věci. Byl přesvědčen, že si mě za peníze získá,“ uvedla později dívka před soudem.

Z počínání zamilovaného milionáře byla nešťastná. „Když neposlechne ani mě, ani policii, ani nikoho jiného, jak je pak možné ho zastavit?“ postěžovala si podle včerejšího vydání deníku The Daily Telegraph.

„Jednou mi skončila směna a on mě sledoval cestou domů. Rozhodla jsem se radši vrátit do baru do bezpečí. Šel tam za mnou. S kolegy se nám podařilo ho dostat ven a pak sehnat někoho, kdo mě doprovodí domů,“ popsala své problémy Alžběta.

Korejce neodradila ani policie

„Jindy nepomohl ani zásah policie. Když ho odvezli do jeho hotelu, vrátil se přímo zpátky do baru,“ zoufala si. Lee byl po deseti dnech dotírání nakonec zadržen a v sobotu 16. ledna stanul před soudem, který jej potrestal půlroční podmínkou a zakázal mu se k Alžbětě přibližovat.

Muž sice svou vinu přiznal, ale cesta ze soudní síně do Eurobaru rovnou za Alžbětou mu trvala pouhých deset minut. Tam jej také policisté našli, jak čte noviny, poznamenala později prokurátorka Sarah McKayová.

„V sobotu dostal soudní zákaz přibližovat se ke své oběti. On ale odsud šel přímo na její pracoviště a nyní, v pondělí, je tu zpátky za porušení zákazu,“ doplnila. Napodruhé podnikatel dostal 21 dnů pobytu v cele. Jenže z vězení pětkrát zavolal Alžbětě do práce a pokusil se jí poslat milostný dopis.

Zaměstnanci baru o telefonátech ihned informovali policii a Lee tak stane před soudem potřetí. Tentokrát však může počítat s mnohem tvrdším trestem: za dvojité porušení soudního rozhodnutí mu hrozí až pět let vězení a deportace do vlasti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám