Hlavní obsah

Brutální vraždu a rozporcování muže potrestal soud doživotím

– Londýn
Novinky,

K doživotnímu trestu byl v pondělí v Británii odsouzen 38letý Stephen Marshall. Byl uznám vinným z vraždy Jeffreye Howea, kterého nejprve usmrtil a poté rozporcoval. Části jeho těla pak rozházel po dvou hrabstvích. Podle rozhodnutí soudu v St. Albans nesmí být propuštěn dříve než za 36 let, uvedl server SkyNews.

Článek

Jeho přítelkyně jednadvacetiletá Sarah Bushová stráví za mřížemi tři roky a devět měsíců, protože soudu lhala. Nebyla však uznána vinnou ze spolupachatelství na vraždě ani z podílu na porcování těla oběti.

Howe si loni nastěhoval Marshalla i s jeho přítelkyní k sobě domů. Když je Howe chtěl vyhodit, protože neplatili nájem a brali mu jídlo, Marshall jej 8. nebo 9. března loňského roku zavraždil.

Tělo Howea poté rozporcoval, aby se oběť nepodařilo identifikovat. Zavražděného skalpoval, odstranil mu uši a obličejovou část. Usekl mu i ruce, aby se nemohla oběť identifikovat podle otisků prstů. Kusy těla ukryl na několika místech v hrabstvích Leicestershire a Hertfordshire.

Po jeho smrti dvojice čerpala peníze z jeho konta až do té chvíle, než začala po Howeovi pátrat policie jako po nezvěstném. Marshall se snažil lživými výpověďmi svést pátrání ze stopy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám