Hlavní obsah

Brit muže zabil, rozporcoval a ukradl mu identitu

Novinky, BBC,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lodnýn

Před soudem v britském St. Albans stanul 38letý Stephen Marshall, který loni v březnu zabil o jedenáct let staršího Jeffreye Howa. Jeho tělo rozporcoval, ostatky rozházel po dvou hrabstvích a oběti navíc ukradl identitu. Na konci třetího týdne procesu obviněný změnil svůj postoj. V pátek se k činu přiznal. Marshall původně přiznal pouze to, že tělo rozporcoval.

Článek

Howe byl zavražděn 8. nebo 9. března loňského roku ve svém londýnském bytě. Poté, co se oba muži seznámili, se Marshall nastěhoval i se svou jednadvacetiletou přítelkyní Sarah Bushovou k Howeovi. Když je Howe chtěl vyhodit, protože neplatili nájem a brali mu jídlo, Marshall ho zavraždil. To už plánoval, že se zmocní jeho identity. Po jeho smrti oba začali čerpat peníze z jeho konta.

Tělo Howe rozporcoval, aby se oběť nepodařilo identifikovat. Zavražděného skalpoval, odstranil mu uši a obličejovou část. Utnul mu také ruce, které se nikdy nenašly. Kusy těla ukryl na několika místech v hrabstvích Leicestershire a Hertfordshire.

Původně se Marshall přiznal pouze k tomu, že poskytoval policii falešné informace, když zahájila pátrání po Howeovi jako po nezvěstném. Přiznal se taktéž, že rozporcoval jeho tělo. To uměl, protože jedna svědkyně před soudem uvedla, že dříve Marshall pracoval pro jeden gang a boural lidská těla, která bylo potřeba zlikvidovat.

Sarah Bushová nadále popírá spoluvinu na vraždě i na porcování těla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám