Hlavní obsah

Slovák s výbušninou promluvil: Mám trauma, ale výši odškodného neřeknu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenský elektromechanik Štefan Gonda, který 2.ledna nechtěně odvezl výbušninu z Popradu do Dublinu, poprvé promluvil s médii a potvrdil, že výbušninu neměl v batohu, ale byla zachycena z vnější strany na popruzích batohu.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovensko se baví nálepkami varujícími před výbušninou v zavazadle.

Článek

“V pondělí 4. ledna mně kontaktovala slovenská policie a já našel igelitový sáček se šedou hmotou,” uvedl Gonda pro agenturu SITA. Výbušnina se dostala k zavazadlům v rámci výcviku policejního psa na popradském letišti.

Policisté Gondovi situaci vysvětlili a zároveň oznámili, že v úterý si pro výbušninu přijde irská policie. Druhý den mu irská policie telefonovala a následně pro výbušninu přijel policista. [celá zpráva]

Po těchto událostech Gondu zaskočilo, že byl irskou policí na několik hodin zadržen. “Z nepochopitelných důvodů jsem byl na několik hodin zadržený, což mi způsobilo trauma,” uvedl Gonda.

Následně se mu irská i slovenská policie omluvila. “Se slovenským ministrem vnitra Robertem Kaliňákem jsem vzápětí jednal o odškodnění. Z důvodu ochrany mého soukromí jsme požádal ministra, aby výše odškodného nebyla zveřejněna,” dodal Gonda. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám