Hlavní obsah

Češi dostali ve Štrasburku za kuplířství vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štrasburk
Aktualizováno

Tresty od jednoho roku do osmi let vězení uložil soud ve Štrasburku osmi českým občanům obžalovaným z kuplířství. Rozsudek zatím není pravomocný.

Článek

Podle Českého rozhlasu rozhodl soud také o zákazu jejich pobytu na francouzském území. Ministerstvo zahraničí je o případu informováno. "Víme o tom, sledujeme to. Rozsudek zatím není pravomocný, mají právo se odvolat," řekl mluvčí ministerstva zahraničí Jiří Beneš. Podle dostupných informací z jiných zdrojů je patrné, že odsouzení možnosti odvolání využijí.

Čeští občané údajně páchali trestnou činnost od poloviny roku 2006 do poloviny roku 2008. Vyšetřování trvalo téměř dva roky a kromě Francouzů se na něm podíleli také čeští a němečtí vyšetřovatelé. Český konzulát v Paříži potvrdil, že se Češi proti rozhodnutí mohou odvolat. Mají na to deset dnů.

Kvůli obvinění z kuplířství v oblasti takzvané luxusní prostituce z loňského března v Paříži hrozí soud také bývalé české modelce Ireně Chlebovitsové a francouzskému fotografovi Jeanu-Pierreovi Bourgeoisovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám