Hlavní obsah

Výbuch kyslíkové bomby zabil pět lidí v ukrajinské nemocnici

Novinky, ČTK, aš, RIA Novosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luhansk

Pět obětí si podle posledních zpráv vyžádala exploze kyslíkové bomby v nemocnici v ukrajinském městě Luhansku. Mohutný výbuch poškodil tři patra pětipodlažní budovy, část obvodového zdiva vyrazil ven. Část patra se propadla. Zpod sutin byly vyproštěny tři zraněné osoby a pět mrtvých.

Foto: Reuters

Sanitky před nemocnicí v Luhansku. Je vidět, že výbuch vyrazil kus zdi.

Článek

Láhev vybuchla v sedmé městské nemocnici v Luhansku. Ministerstvo pro mimořádné události eviduje pět mrtvých a tři těžce zraněné. Jednou z obětí je i medik.

Kyslíková bomba vybuchla ve čtvrtém podlaží v 8:54 místního času (7:54 SEČ). Explodovala u lůžka jedné z pacientek. Jako předběžná příčina exploze bylo označeno nedodržení bezpečnostních předpisů na resuscitačním oddělení nemocnice.

Foto: Reuters

Následky výbuchu kyslíkové bomby v interiéru nemocnice v Luhansku

Na místě tragédie zasahovalo deset jednotek záchranářů se speciální technikou.

Počet lidí v nemocnici ale zatím není znám, podle zdrojů pohybuje od 320 do 611. Ministerstvo pro mimořádné události uvádí, že v nemocnici leželo 266 pacientů a pracovalo tam 54 lidí, podle ministerstva zdravotnictví bylo v nemocnici 261 pacientů a 350 zaměstnanců.

Foto: Reuters

Záchranáři vyvážejí pacienty z nemocnice v Luhansku.

Související témata:

Výběr článků

Načítám