Hlavní obsah

Berlusconi si pořizuje honosný palác v Benátkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italský premiér Silvio Berlusconi zřejmě chce rozhojnit své realitní impérium a v sobotu podle italských médií přijel za tímto účelem soukromě do Benátek. Prý má zájem o jeden z nejhonosnějších paláců Pisani Moretta, který se rozkládá u hlavní vodní městské tepny Velkého kanálu. Při "nákupu" ho doprovázela nejstarší dcera Marina.

Foto: Profimedia.cz

Palác Pisani Moretta (druhý zprava)

Článek

Historie paláce Pisani Moretta sahá do 15. století. V posledních desetiletích je palác znám hlavně večírky pořádanými pro filmové hvězdy u příležitosti každoročního mezinárodního filmového festivalu. V objektu nechybí ani cenné barokní malby italských mistrů.

Berlusconi je pověstný svou zálibou v honosných rezidencích. Kromě elegantního paláce Grazioli v srdci Říma vlastní mediální magnát luxusní vily v Miláně nebo na Sardinii. Právě ta poslední zmíněná proslula jako dějiště skandálů s bujarými večírky pořádanými ministerským předsedou.

V luxusním komplexu Certosa na druhém největším italském ostrově loni italský paparazzo vyfotografoval Berlusconiho ve společnosti spoře oděných mladých dívek, na jeho snímcích z vily se ale objevil i nahý muž, údajně český expremiér a šéf ODS Mirek Topolánek. Podle zpráv italského tisku z konce minulého roku je prý nyní vila na prodej za 450 miliónů eur (12,8 miliardy Kč).

Reklama

Výběr článků

Načítám