Hlavní obsah

Dívku zabil airbag, když matka bourala kvůli posílání esemesky

– Felinheli (Wales)
Novinky, Vladimír Michna, Mail Online

Desetiletou dívku v severním Walesu zabil v autě vystřelený airbag poté, co její matka bourala při snaze odeslat dceři textovou zprávu na mobilu. Uvedli to tamní vyšetřovatelé.

Článek

Chloe Bunneyová utrpěla frakturu lebky, když se aktivoval bezpečnostní airbag jejich Volkswagenu Golf a udeřil dívku do obličeje.

Dívka se zrovna předkláněla na svém sedadle a žádala svou třicetiletou matku Jolene Bunneyovou, aby jí pomohla odeslat esemesku prarodičům. Matka se na chvíli přestala soustředit, ztratila kontrolu nad vozem a narazila do dvou aut.

Podle svědků žena po nehodě křičela: “Je to moje chyba, je to moje chyba, podívala jsem se na mobil.” Kolemjdoucí se snažili dívku oživit, ale marně. Brzy poté byla v nemocnici prohlášena za mrtvou.

Nahnula jsem se a podívala se, co dcera dělá. Poté jsem ucítila silný náraz z boční strany a airbagy vyletěly ven, auto se roztočilo, nemohla jsem jej ovládat.
matka Jolene Bunneyová

K nehodě došlo již v květnu minulého roku při návratu matky s dcerou domů, případem se nyní zabývá soud.

Dívka psala esemesku na mobilu své matky. “Nahnula jsem se a podívala se, co dcera dělá. Poté jsem ucítila silný náraz z boční strany a airbagy vyletěly ven, auto se roztočilo, nemohla jsem jej ovládat,” řekla matka.

Přítomný policista Gordon Saynor řekl, že airbagy vyletěly velmi rychle a “kolosální silou”.

“Náhlé nafouknutí airbagu a jeho náraz do dívčina čela zatlačil hlavu dozadu a vedl k fraktuře a smrti,” řekl koroner Dewi Pritchard-Jones.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám