Hlavní obsah

Matka rituálně ubodala pětiletou dceru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Téměř sedm let po rituální vraždě pětileté Chloe Faheyové z manchesterského předměstí Stretford, vyšlo ve středu najevo, že úřady věděly o nebezpečné mentální chorobě matky, ale dívku neochránily. Na těle dcery bylo dvaapadesát bodných ran.

Foto: Phil Noble, Reuters

Článek

Aisling Murrayová, která od roku 1999 trpěla paranoidní schizofrenií, dceru zabila doma v červnu 2003. Lékařská zpráva z roku 2005 tvrdila, že ačkoliv se Chloe nedostávala stoprocentní péče, její smrti zabránit nešlo.

Policisté našli matku dvou dětí Murrayovou strnulou v dětském pokoji, z jehož stěn strhala tapety a odstranila i všechno ostatní včetně nábytku. Zůstala pouze postel, která posloužila jako obětní oltář. Bylo půl čtvrté ráno. Policii přivolala matka Murrayové, která slyšela Chloe křičet.

Podle nové zprávy vyšetřovatelů byly s Murrayovou potíže už v předchozí den před školou dcery. O den dříve navíc zaútočila na zaopatřovatele rodiny a otce Chloe Davida. Ačkoliv vůči dceři nikdy násilí nepoužila, podle nové zprávy bylo hrubou chybou nechat ji doma s Chloe samotnou přes noc. Vyšetřovací komise nicméně uvedla, že sociální pracovnice, která měla rodinu na starosti, nemohla přes veškerou svou snahu všechno zvládat sama.

Murrayová, která je od té doby hospitalizovaná, byla uznána vinnou z vraždy v roce 2004, ale o čtyři roky později odvolací soud verdikt s argumentem snížené příčetnosti zvrátil v zabití.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám