Hlavní obsah

Patnáct let za vraždu pro neteř britského ministra obrany

– Paříž

Na 15 let poslal v úterý do vězení francouzský soud Jessiku Daviesovou, neteř britského ministra obrany Quentina Daviese. Byla odsouzena za vraždu svého krajana, kterého zabila ve Francii v roce 2007. Po výkonu trestu ji čeká dalších deset let úředního dohledu.

Článek

Policie, kterou Daviesová sama zavolala, objevila před více než dvěma lety v jejím bytě v Saint-Germain-en-Laye na předměstí Paříže tělo čtyřiadvacetiletého Brita s dvěma bodnými ranami. Ta smrtící v hrdle byla údajně tak hluboká, že sahala až k páteři.

Daviesová, které je nyní 30 let, se vyšetřovatelům přiznala, že muže probodla. V době incidentu byla v silně podnapilém stavu a druhý den nebyla s to vysvětlit, proč to udělala. Na nic si nepamatovala. Údajně chtěla svou oběť jen pořezat.

Daviesová před soudem v pondělí řekla, že neuměla udržet dlouhodobé vztahy. Také ve svém životě okusila tvrdé drogy a údajně se pokusila i o sebevraždu. Obhájci chtěli, aby soud přihlédl k jejímu narušenému psychickému stavu, který podle potvrzení psychiatrů vedl k nepříčetnému chování.

Reklama

Výběr článků

Načítám