Hlavní obsah

Priklopil unesl Kampuschovou bez pomocníků

– Vídeň

Podle vyšetřovatelů únosce Nataschi Kampuschové neměl pomocníky a jednal sám. Vídeňské vrchní státní zastupitelství vyloučilo, že by únos mělo na svědomí víc pachatelů. Na tiskové konferenci ve Vídni to v pátek podle agentury DPA oznámil šéf vrchního státního zastupitelství Werner Pleischl.

Článek

Kampuschovou unesl jako desetiletou školačku v roce 1998 duševně narušený Wolfgang Priklopil. Osm let ji držel v upraveném sklepě svého domu. V srpnu 2006 se osmnáctileté dívce podařilo uprchnout. Únosce poté spáchal sebevraždu.

Vyšetřování případu skončilo původně tři měsíce poté, co se Kampuschové podařilo utéct. V roce 2008 se ale obnovilo. Panovalo totiž podezření, že Priklopil nejednal sám a mohl mu někdo pomáhat. Vyšetřovatelé se zaměřili hlavně na únoscova přítele Ernsta H. Ten podle rakouských médií svou výpověď několikrát změnil.

Kampuschová podle dostupných informací vypověděla, že o dalších pachatelích neví.

Státní zastupitelství v obnoveném vyšetřování podle agentury APA vyslýchalo 110 osob. Provedlo i analýzy vzorků z únoscova domu. Ani ty ale podle něj nesvědčí o tom, že by měl Priklopil komplice. Podezření v případě Ernsta H. se neprohloubilo, uvedla APA.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám