Hlavní obsah

Sníh zablokoval dopravu v Británii, i letecké spojení s Českem

Londýn
Aktualizováno

Husté sněžení ve středu zkomplikovalo dopravu v Británii. Některá letiště byla uzavřena, mezi zrušenými lety jsou i spoje s Českem. Problémy jsou také v železniční dopravě, společnost Eurostar zrušila čtyři linky v tunelu pod lamanšským průlivem a cestující vyzvala, aby použili jiné spoje v jiný čas nebo jeli v jiný den.

Foto: Profimedia.cz

Zasněžené letiště v britském Manchesteru

Článek

Sněžení, které dosud trápilo především sever Anglie a Skotsko, se v noci na středu přesunulo na jih Anglie. Na některých místech napadlo přes 30 centimetrů sněhu a kolem Londýna stále sněží.

Příval sněhu ve středu výrazně ovlivnil také letecké linky z Prahy na britské ostrovy. Do Londýna-Gatwicku dopoledne neodstartovalo letadlo společnosti EasyJet, stejná společnost zrušila i podvečerní londýnský let a podle mluvčí pražského letiště Michaely Lagronové rovněž odpolední spoj do Bristolu, kde je zavřené letiště. Dopoledne neodletělo do Londýna ani letadlo společnosti Wizz Air.

Zrušen byl i středeční let EasyJetu mezi Prahou a dalším londýnským letištěm ve Stanstedu, kde musela být kvůli sněžení na několik hodin uzavřena přistávací dráha.

Další lety mají dlouhá zpoždění. Letadla British Airways dnes pendlují mezi Ruzyní a Heathrow se zhruba hodinovým mankem oproti letovému řádu. Důvodem je skutečnost, že letadla přilétají zpožděná už z Británie. Zpoždění mají i České aerolinie.

"V souvislosti s aktuálně nepříznivým počasím ve Velké Británii došlo ke zpoždění pravidelné linky OK650 z Prahy do Londýna s původním odletem 12:45 o přibližně 1,5 hodiny," řekla mluvčí ČSA Hana Hejsková.

Uzavřená jsou letiště v Bristolu, Cardiffu a Exeteru. Létá se do Birminghamu a Glasgowa, ale i zde je řada letů opožděných a zrušených.

Komplikace také v tunelu

Některé vlaky jedou, společnost Eurostar ale oznámila, že mohou být zpožděny. Uvedla také, že možná na posledních chvíli zruší i další spoje.

Eurostar měl problémy s vlakovou dopravou už před Vánocemi. V tunelu uvízlo pět vlaků.

Firma si vysloužila velkou kritiku kvůli otálení s evakuací. Pasažéry vlaku několik hodin neinformovala o tom, co se děje, či bude dít. Stovky lidí několik hodin ve tmě a zimě čekaly, než jim někdo pomůže. Nepojízdné vlaky nakonec vytlačily dieslové lokomotivy.

Reklama

Výběr článků

Načítám