Hlavní obsah

Chtěli vidět někoho umírat, soud je poslal za vraždy na doživotí do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lodž

Na doživotí poslal soud v polské Lodži dva ani ne dvacetileté mladíky, kteří zabili dva lidi. Motiv jejich činu byl bizarní - chtěli vidět, jaké to je, když někdo umírá. Jednu vraždu si dali jako dárek k osmnáctým narozeninám. Třetí pachatel, který se podílel jen na druhé vraždě, a ještě mu není 18 let, byl odsouzen ke 25 letům vězení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Dva mladíci, kteří dostali doživotí, mají na svědomí vraždu svého 32letého souseda. V říjnu 2008 s ním nejdříve popíjeli, pak ho ale začali dusit a podřízli mu hrdlo. Šlo o dárek k 18. narozeninám jednoho z nich.

Všichni tři mladí muži jsou podle soudu také vinni vraždou svého 16letého kamaráda, kterého o dva měsíce později bili dřevěnou holí a dusili pružinou posilovače. Jak řekl jeden z pachatelů, věděli už, jaké to je zabít člověka nožem, a tentokrát chtěli vidět, jak umírá dusící se člověk.

Dva starší pachatelé budou moci vězení opustit nejdříve za 35 let, nejmladší po 20 letech. Když soud v pondělí projednával brutální činy mladíků, byli zcela klidní, občas se dokonce usmáli. Rozsudek není pravomocný, lze se proti němu odvolat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám