Hlavní obsah

Prokurátor: Kampuschová se třikrát pokusila uprchnout

Právo, vpl

Před svým útěkem ze sklepního vězení v srpnu 2006 se Rakušanka Natascha Kampuschová třikrát pokusila uprchnout svému únosci Wolfgangu Priklopilovi. S odvoláním na vyšetřování Spolkového kriminálního úřadu to potvrdil vrchní prokurátor Thomas Mühlbacher.

Článek

Současně odmítl informaci týdeníku Profil, podle nichž Kampuschová dvakrát utekla a pokaždé se k únosci vrátila: „Nemáme žádné důkazy, že se něco takového přihodilo. Nic takového se s určitostí nestalo“.

Mühlbacher řekl, že došlo ke třem případům, které se dají označit za pokusy o útěk. Při jednodenním lyžařském výletu Natascha požádala na toaletě o pomoc nizozemskou turistku. Ta jí však nerozuměla.

Uprchnout se pokoušela i z vídeňského bytu, který Priklopil renovoval. Tento pokus ztroskotal po několika metrech. „Priklopil ji zpozoroval a po několika metrech dostihl,“ uvedl žalobce.

Potřetí se dějištěm stal Priklopilův dům ve Strasshofu u Vídně. Byla však příliš slabá, takže doběhla jen k zahradnímu plotu a pro další akci jí už kvůli vyčerpání chyběly síly.  

Desetiletou dívku unesl Priklopil v roce 1998 a utéci se jí povedlo až jako 18leté v srpnu 2006. Únosce krátce poté spáchal sebevraždu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám