Hlavní obsah

Ve Vysokých Tatrách smetla lavina tři maďarské turisty

Právo, Ivan Vilček, Bratislava
Bratislava

Velké štěstí měla trojice maďarských turistů, které v sobotu smetla lavina ve Vysokých Tatrách. Všichni se ze sněhu vyhrabali ještě před příchodem záchranářů. Jak informuje internetová stránka Horské záchranné služby, Maďaři utrpěli četná zranění páteře a končetin.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Záchranná akce skončila v neděli ve čtyři hodiny ráno. Ilustrační foto

Článek

Trojici Maďarů zachytila lavina v sobotu večer v oblasti Dračí dolinky. Jeden z turistů přivolal horské záchranáře. Ti vyrazili okamžitě na pomoc, ale měli stíženou práci, protože turista nedokázal přesně lokalizovat místo, kde je lavina zachytila.

Pro nevyhovující podmínky nebylo možné nasadit vrtulník. Ve Vysokých Tatrách foukal v sobotu silný vítr, byla mlha, začalo sněžit a ochladilo se na mínus 12 stupňů. Do akce se zapojilo 45 záchranářů z Vysokých, Nízkých, Západních Tater a ze Slovenského ráje.

Po příchodu na místo poskytli maďarským turistům první pomoc a na nosítkách je náročným terénem transportovali na Popradské pleso. Odtud je odvezla terénní vozidla k sanitním vozům, kterými pokračovali do popradské nemocnice. Záchranná akce skončila v neděli ve čtyři hodiny ráno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám