Hlavní obsah

Pacientka se nevešla do sanitky, operovali ji přímo na vozíku

– Košice
Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Neobvyklý zásah mají za sebou hasiči v Košicích. Obyvatelka domova důchodců totiž vážila 180 kilogramů, nevešla se do sanitního vozu a do nemocnice ji museli transportovat hasiči na speciálním vozíku. Informovala o tom televize Joj.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hasiči vezli vozík s pacientkou z domova důchodců do nemocnice přes tři kilometry. Doprovázel je sanitní vůz a hasičský vůz se zapnutými majáčky.

Lékaři košické nemocnice konstatovali, že pacientku je potřebné okamžitě operovat. Pacientku nebylo možné přeložit na operační stůl pro její nadváhu. Lékaři se proto rozhodli, že ji budou operovat přímo na speciálním vozíku, na němž ji hasiči přivezli. „Nosítka mají nosnost maximálně 150 kilogramů,“ uvedl jeden z hasičů.

Čtyři hasiči čekali před operačním sálem, aby po operaci mohli pacientku transportovat na příslušné oddělení. Nemocniční personál totiž obézní pacientku nedokázal přemístit. Žena byla hasičům velmi vděčná.

Ti si po neobvyklém zákroku uvědomovali, že po rekonvalescenci pacientky je čeká transport obézní ženy zpět do domova důchodců. Zde má žena k dispozici speciální jeřáb, který ji přemísťuje podle potřeby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám