Hlavní obsah

Přilba ochránila českou lyžařku před vážnějším zraněním

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Podle horských záchranářů měla 36letá lyžařka z České republiky velké štěstí, že měla na hlavě přilbu, když v úterý upadla na tvrdém technickém sněhu na sjezdovce ve Vysokých Tatrách. Podle internetové stránky Horské záchranné služby byla žena ošetřena přímo na sjezdovce u Tatranské Lomnice a následně transportována k sanitce.

Článek

Horští záchranáři transportovali Češku na saních k sanitce, kde ji odevzdali posádce Rychlé zdravotní pomoci. Češka si při pádu zranila hlavu, ale přilba zabránila vážnějšímu zranění. Horská záchranná služba proto doporučuje lyžařům, aby na sjezdovkách používali přilby.

Pád laviny ve Vysokých Tatrách

Skupina polských horolezců zpozorovala ve Vysokých Tatrách v 15:24 pád laviny směrem do Štolské doliny. Viděli, že lavina zachytila dvě osoby, proto zavolali na pomoc Horskou záchrannou službu.

Ta ve spolupráci s Leteckou záchrannou službou našla na místě dvě osoby, které se sami dostaly ze sněhu. Jejich zranění si však vyžádala okamžitý transport do popradské nemocnice. Jak Novinky informoval centrální příjem popradské nemonice, nejedná se o občany České republiky. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám