Hlavní obsah

Blogeři: útok na Berlusconiho vypadá jako zinscenovaný

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fyzický útok na italského premiéra Silvia Berlusconiho v polovině prosince byl zřejmě podvodem a dopředu domluveným divadlem. Vyplývá to z analýzy videí zveřejněných na internetu, jejichž autoři upozorňují na řadu nesrovnalostí.

Článek

Podle oficiální verze Berlusconiho napadl psychicky narušený Massimo Tartaglia (24) suvenýrem - kopií milánského chrámu. Už tehdy se rozproudily diskuse, jak to mohla ochranka dovolit.

„Záběry naznačují, že široce medializovaný útok mohl mít jediný cíl – zvýšit jeho dlouhodobě klesající popularitu,“ uvádí jeden blog. To se podařilo  - podle průzkumů veřejného mínění po incidentu jeho obliba stoupla o tři procenta.

Jiní autoři na stránce YouTube poukazují především na fakt, že bezprostředně po napadení se na Berlusconiho tváři neobjevila krev. Dalším záběrům zabránil černý kapesník, který premiérovi přitiskli na tvář osobní strážci. Pak ho naložili do auta, kde se mu věnoval jeden z nich. Záběry kameramanů odhalily, že držel předmět stříbrné barvy, připomínající sprej.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Italský premiér Silvio Berlusconi odjíždí z nemocnice.

O několik minut později se Berlusconi před novináři objevil se zkrvavenou tváří. Navzdory tomu se na jeho košili, saku a kravatě žádné stopy po krvi neobjevily.

Berlusconi ve středu uvedl, že „není schopen nenávisti a Tartagliaovi jeho čin odpouští“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám