Hlavní obsah

Do Berlusconiho pokoje se v noci snažil proniknout vetřelec

– Miláno

Italská policie v noci na středu zatkla 26letého muže z Turína, který se snažil dostat na nemocniční pokoj k premiérovi Silvio Berlusconimu. Ministerský předseda strávil v nemocnici svatého Rafaele třetí noc po napadení na mítinku v Miláně.

Článek

Lékaři mají během dne rozhodnout, zda Berlusconiho pustí domů. "Přetrvávající bolest v šíji lékaře trochu znepokojuje," řekl premiérův mluvčí Paolo Bonaiuti v televizi RAI.

Třetí Berlusconiho ráno na klinice začalo stejně jako obyčejně: premiér se dožadoval denního tisku, řekl mluvčí a prohlásil o něm, že je jako "sopka, která se ráno probouzí k erupci".

"Je to velký pracant, bude velmi těžké, ba až nemožné, udržet jej v klidu, daleko od práce a povinností," dodal Bonaiuti.

Právníci chtějí umístění útočníka do léčebny

Berlusconi již musel zrušit pondělní setkání s černohorským premiérem Milem Djukanovičem. Středeční cestu na kodaňský summit o klimatu musel také zrušit. V této chvíli je dokonce nejistá i tisková konference na závěr letošního roku, řekl Bonaiuti.

Třiasedmdesátiletý politik má vážně pohmožděný obličej, zlomeninu nosu, poranění horního rtu a dva zlomené zuby.

Právníci Massima Tartaglii, který jej v neděli napadl, žádají, aby byl jejich klient, jenž léta trpí psychickými obtížemi, umístěn do psychiatrické léčebny. Tartaglia byl obviněn z úmyslného těžkého ublížení na těle a umístěn do izolace v milánském vězení. Hrozí mu nejméně pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám