Hlavní obsah

V Evropském parlamentu opět spadl kus stropu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

V jedné z budov Evropského parlamentu ve Štrasburku o víkendu spadl kus stropu. Jde již o druhý podobný případ v posledních 18 měsících, připomíná server EUObserver, který se odvolává na zdroj z parlamentu.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Evropský parlament ve Štrasburku

Článek

Podle serveru se zřítily tři betonové desky, z nichž každá měří zhruba 25 metrů čtverečních. Stalo se tak podle zdroje v sobotu, a to po silném dešti. V kancelářích, v nichž se incident odehrál, normálně pracují zaměstnanci komunikačního oddělení, o víkendu však byly prázdné.

Nehoda se stala jen zhruba dva dny před plánovaným plenárním zasedáním. Budova pojmenovaná po Pierru Pflimlinovi, někdejším předsedovi zákonodárného sboru, byla otevřena v roce 1991.

V srpnu 2008 se v sídle zákonodárců odehrál podobný incident, kdy kus obložení stropu o váze asi deseti tun spadl přímo v hlavní zasedací místnosti. V budově pak následovaly inspekce, které však zřejmě nezaznamenaly všechny problémy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám