Hlavní obsah

Obrovská světelná koule se spirálou ozářila temné nebe nad Norskem

Novinky, pst
Aktualizováno

Na potemnělé obloze severního Norska se během ranní špičky v 7:47 objevila obrovská rotující a zářící koule, ze které jakoby vystřelila spirála. Ohromnou kouli viděla podle listu Altaposten řada lidí a na internetu se okamžitě objevila spousta fotografií.

Článek

Všichni první obrázky spirály na nebi s bílými a modrými okraji považovali za nepovedený vtip vytvořený v programu pro úpravu fotografií. Nicméně množství svědků a fotografií z různých úhlů svědčí o tom, že se na obloze nad Norskem opravdu něco stalo. A muselo to být poměrně vysoko.

Spirála, která za sebou zanechávala modrou stopu, se nakonec změnila v tmavý prstenec se zeleným ocasem za sebou. Vše trvalo poměrně dlouho, až 10 minut.

Hlavním podezřelým z autorství podivného jevu je ruské námořnictvo, které provádělo v Bílém moři nějaký test rakety odpálené z ponorky. Rusko něco takového ovšem popírá. 

Nicméně experti se podle internetového magazínu Discover shodují, že teorie o raketě je správná. Je pravděpodobné, že se test vymkl kontrole. Raketa mohla přijít o stabilizátory a proto se vytvořily spirály. O světelný efekt se postaralo unikající hořící palivo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám