Hlavní obsah

Matka siamských dvojčat o srůstu věděla včas, tvrdí lékařka

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Matka siamských dvojčat údajně věděla o tom, že děti nejsou v pořádku a narodí se pravděpodobně srostlé. Matka se rozhodla, že děti donosí, řekla televizi Markíza gynekoložka Janina Kosová. Matka po porodu tvrdila, že ji to lékaři oznámili až v šestém měsíci těhotenství, kdy už bylo na potrat pozdě.

Článek

Matka siamských dvojčat, která páteční operaci nepřežila, viní lékaře. „Kdybych to věděla, šla bych na potrat,“ tvrdí 35letá Božena Šestáková. Její gynekoložka je přesvědčena, že nic nezanedbala.

Siamská dvojčata Šimon a Juraj se narodila ve čtvrtek. Byla srostlá přední částí těla, měla společná játra a část zažívacího traktu. Pro zhoršení zdravotního stavu museli bratislavští lékaři přistoupit k oddělující operaci už v pátek. Ani jeden z chlapců operaci nepřežil.

Reklama

Související témata:

Související články

Novorozená siamská dvojčata bojují o život

Lékaři bratislavské fakultní nemocnice na Kramárech provedli ve čtvrtek komplikovaný porod siamských dvojčat. Na přání rodiny však nemocnice o případu zatím...

Siamská dvojčata oddělení nepřežila

Bratislavští lékaři museli v pátek odpoledne přistoupit k urgentní operaci siamských dvojčat Šimona a Juraje, protože se náhle zhoršil stav jednoho z nich....

Výběr článků

Načítám