Hlavní obsah

Studenti v Cambridge dostali děravé kondomy, může jít o sabotáž

– Cambridge

Zděšení čekalo jednu ze studentek univerzity v britské Cambridgi, když v kondomu, které posluchačům zdarma ústav rozdává, v pátek nalezla díru. Porušené byly i další tři ochrany z celkových šesti v balení. Stejný objev učinili i další studenti.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Použitím děravých kondomů se studenti vystavují riziku nechtěného těhotenství či otcovství. Existuje přitom podezření, že prezervativy někdo schválně poničil a že jde o sabotáž.

„Obal ležel na nočním stolku a z jedné strany na něm vystupovala boule. Když jsem ho přiložila k oku a podívala se proti oknu, byla v něm díra. Málem jsem omdlela. Bylo to strašné a nezodpovědné. Ani netuší, jak mohou s životem člověka zamávat. Kdo to vůbec může udělat? A jak by se cítil, kdyby někdo dostal AIDS?“ popisovala chvíle po objevení díry v kondomu studentka.

Pravděpodobnost, že některá ze studentek otěhotní se navíc zvyšuje kvůli tomu, že na univerzitě již skončily přednášky a mnoho posluchačů už odjelo na vánoční prázdniny domů, s kondomy samozřejmě přibalenými v zavazadlech.

Sami studenti podezřívají nějakou skupinu, která otevřeně brojí proti potratům, či nějaké náboženské uskupení. Podobný případ s děravými kondomy se totiž vyskytl už před dvěma lety na King´s College a zodpovědné za ně bylo cambridgeské společenství Pro-Life. Tato skupina nicméně svou vinu popírá.

„Třeba si myslí, že přestaneme kondomy používat a vyhneme se i sexu, ale to je pochopitelně naivní,“ uvedla další ze studentek.

Výrobce kondomů Durex už odmítl, že by na poničení svých výrobků měl jakýkoli podíl. „Dodržujeme velmi přísné standardy kvality a jsme přesvědčeni, že tyto kondomy opustily výrobu v perfektním stavu,“ řekl mluvčí Durexu.

Reklama

Výběr článků

Načítám