Hlavní obsah

Bratislavská nemocnice se připravuje na porod siamských dvojčat

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Lékaři bratislavské fakultní nemocnice na Kramárech se připravují na porod siamských dvojčat. Jak informovala televize Markíza, dvojčata jsou srostlá přední částí těla. Děti by měly přijít na svět ve čtvrtek.

Článek

Dvojčata jsou stejného pohlaví a údajně mají společná játra. Podle televize nejsou děti zdravotně zcela v pořádku. Jedno dítě má hydrocefalus a druhé má problémy se srdcem.

Siamská dvojčata se na Slovensku narodí pošesté v historii. Většinou se je nepodařilo zachránit. První záznam je z 18. století a následující až z roku 1970. V roce 2000 se narodila dvojčata Andrejka a Lucka, které se podařilo zachránit. Dnes jsou v pořádku a je jim devět let.

Před dvěma lety nejen Slovensko sledovalo s napětím boj bratislavských lékařů o životy Miška a Marka, kteří přišli na svět srostlí předními částmi těla. Lékařům se podařilo chlapce oddělit a žili ještě několik měsíců. Postupně ale zemřeli na infekci. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám