Hlavní obsah

Proces s Demjanjukem náhle přerušen

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichov

Líčení s Johnem Demjajukem (89), který čelí obvinění, že mezi březnem a zářím 1943 jako dozorce ve vyhlazovacím táboře Sobibor napomáhal smrti 27 900 židovských mužů, žen a dětí, bylo ve středu náhle zrušeno. Stalo se tak poté, co lékař uvedl, že obžalovaný onemocněl a nemůže se dostavit před soud.

Článek

"Podle lékaře Demjanjuk nemůže přijít na dnešní jednání, protože má horečku, která i pod nasazení léků stoupá. Proces bude obnoven 21.prosince,“ řekl ve středu předsedající soudce Ralph Alt .

Při úterním líčení vystoupili první vedlejší žalobci. Sedmdesátiletá žena z nizozemského Amsterdamu se slzami v očích vypověděla, že všichni členové její rodiny našli smrt v plynových komorách v Sobiboru. „Přežila jsem jen proto, že mě rodiče na poslední chvíli skryli u známých,“ upozornila.

Demjanjuk vyslechl svědectví zabalený v dece na přenosném lůžku. Něco si mrmlala pokřižoval se. Na dotaz soudce tlučmočnice sdělila: "modlí se".

Reklama

Související témata:

Související články

Demjanjuk předložil čtyři verze alibi

John Demjanjuk (89), který od pondělka před soudem v Mnichově čelí obžalobě z napomáhání vraždám nejméně 27 900 židovských mužů, žen a dětí uvedl čtyři verze...

Výběr článků

Načítám