Hlavní obsah

V košické ZOO zahynulo už osm tučňáků

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Košice

V košické zoologické zahradě v pondělí utonul další z dvanácti dovezených tučňáků. Jak informují slovenská média z původně dovezených dvanácti tučňáků žijí dnes už pouze čtyři.

Foto: Právo

Tučňáci jsou na souši nemotorní, ve vodě jsou naopak rychlí a elegantní. Ilustrační foto

Článek

Naposledy utonula jedna samička, když se zasekla v odtokové rouře bazénu. Vedení ZOO obvinilo ošetřovatelku z nedbalosti.

„Selhal lidský faktor. Ošetřovatelce nebude prodloužena pracovní smlouva, která ji končí v prosinci,“ uvedl pro deník Sme ředitel ZOO Štefan Kollár.

V minulosti zabíjela tučňáky v Košicích také infekce. Média upozorňují rovněž na špatné podmínky, nedostatečnou péči o zvířata a zanedbávání povinností ze strany ošetřovatelů. Situací v ZOO se zabývalo také vedení města.

„Situace v ZOO je vzhledem k vysoké návštěvnosti vnímaná veřejností velmi citlivě,“ řekl ředitel magistrátu Marek Kolárčík. Pět tučňáků přivezli do Košic v roce 2008 jako dárek z Prahy a dalších sedm z Dánska.

Reklama

Výběr článků

Načítám